top of page

Places to visit nearby

https://www.beerfountain.eu/sl/ponudba/

Fontana piv Zeleno zlato

Fontana piv Zeleno zlato je poklon hmeljarski dediščini Spodnje Savinjske doline in Žalca, ki je središče hmeljarstva v naši državi. Je tudi prva fontana piva na svetu.

https://td-sempeter.si/en/natural-sights/pekel-cave/

Jama Pekel

Sprehodite se po čarobni kraški jami, polni zanimivih kapnikov, ki s kančkom domišljije v naših očeh pričarajo vrsto zanimivih podob. Že ob vstopu v jamo se nam nad vhodom razkrije podoba hudiča.

https://campingmenina.com/en/

Kamp Menina

Rafting po Savinji vam zagotavlja nepozabno adrenalinsko doživetje, usposobljeni vodniki s kvalitetno opremo pa bodo poskrbeli za varen in sproščen spust, ki ga boste obdržali v najlepšem spominu.

https://www.solcavska-panoramska-cesta.si/si/

Logarska dolina

Ena najlepših alpskih dolin v Evropi, Logarska dolina, skriva nešteto naravnih znamenitosti in je pravi raj za ljubitelje pohodništva v neokrnjeni naravi. Objemajo jo mogočni dvatisočaki Kamniško-Savinjskih Alp, v svojem zatrepu pa navdušuje z veličastnim, 90 m visokim slapom Rinka.

Mozirje - Trško jedro

Sprehodite se skozi enega najstarejših trgov na Štajerskem, v starih zapisih omenjenega kot rimski ‘castrum’ ali utrjen kraj. Krasijo ga zanimive trške hiše, posebnost pa so klesane klopi in portali iz zelenkastega vulkanskega tufa.

https://mozirskigaj.com/en/

Mozirski gaj

Mozirski gaj je park cvetja, v katerem si lahko ogledate cvetoče gredice, etnografske objekte, se povzpnete na 18-metrski razgledni stolp, si ogledate lesene skulpture, papige in še mnogo več.

http://muzej.rlv.si/si/

Muzej Premogovništva Velenje

V muzeju lahko doživite razvoj premogovništva skozi čas, od starih dni do modernih časov. Spoznali boste, kako so rudarji živeli pred več kot 100 leti.

https://www.muzej-motociklov.com/

Muzej motociklov Grom

V muzeju motociklov Grom na Vranskem si lahko ogledate eno največjih in najraznovrstnejših zbirk motornih koles na svetu. Zbirka obsega vek kot 150 motorjev.

https://td-sempeter.si/en/cultural-sights/roman-necropolis/

Rimska nekropola

V muzeju na prostem si oglejte prečudovite grobnice Rimljanov, ki so delo vrhunskih mojstrov takratnega časa in spadajo med najpomembnejše in najlepše ohranjene spomenike rimske dobe v Sloveniji in srednji Evropi.

https://www.terme-topolsica.si/en/

Terme Topolšica

Terme Topolšica, odmaknjene od mestnega vrveža in divjih cest, svoje goste pričakajo v objemu gorskega zraka in spokojne tišine. Blagodejna klima postreže z zdravilnimi učinki in mnogimi sončnimi dnev

https://www.visitsaleska.si/sl/vista/

VISTA park z razgledom

Povzpnite se na atraktivno razgledno ploščad, ki širi poglede daleč čez Velenjsko jezero, ali obiščite katerega od raznovrstnih dogodkov na stičišču obale in jezerskih voda. Vse to in še več je park z razgledom Vista.

https://www.visitsaleska.si/sl/saleska-valley/skok-v-velenjsko-jezero/

Velenjska plaža

Velenjska plaža na jezeru velja za najboljše naravno kopališče v Sloveniji in vsako leto privabi številne turiste na dozo uživanja in sprostitve.

bottom of page